Aktuális

Kinyitott a bulinegyed: legalább 101 új koronavírus-fertőzött lett Szöulban

A dél-koreai hatóságok számításai szerint azonban 10 905-en voltak a negyed szórakozóhelyein.

Nemrég még arról számoltunk be, hogy Dél-Koreában szinte megállt a koronavírus terjedése, nem sokkal később azonban rossz hírek jöttek itthonról, többen is megfertőzödtek koronavírussal a budapesti InterContinentalban lakó koreaiak közül, akik a gödi Samsung gyárban dolgoztak. Most legkevesebb 101 ember kapta el a koronavírust Szöulban, miután a város egyik népszerű bulinegyedében jártak, közölte Park Won-soon polgármester kedden.

Dél-Koreában 101 új koronavírus-fertőzött lett, miután kinyitott a bulinegyed.

A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő nő megméri az érkező buddhista hívek testhőmérsékletét a történelmi Buddha születésnapjánnak ünnepén a szöuli Csogje templomnál 2020. április 30-án.
MTI/AP/Ahn Jung Dzsun

A 24.hu a CNN cikke alapján azt írja,  a dél-koreai főváros Itaewon névre hallgató szórakoztató negyedében kisebb gócpont alakult ki az utóbbi napokban, ami akár egy esetleges második hullámot is berobbanthat.

A bulinegyeddel összefüggésben eddig 7 272 embert teszteltek, ebből a diagnosztizált esetek 36 százaléka tünetmentes volt, a vírus terjedése pedig rendkívül magas, ráadásul több páciens is másodszor fertőződött meg. A hatóságok számításai szerint 10 905-en voltak a negyed szórakozóhelyein, ezért a városvezetés minden azonosított érintettnek üzenetet küldött, hogy menjenek el tesztelésre. 

Szöul a fejlemények tudatában véletlenszerű ellenőrzéseket hajt végre klubokban.

A WHO múlt héten azt mondta, ismét szigorítások jöhetnek azokban az országokban, amelyekben nem járnak el rendkívül körültekintően a koronavírus terjedésének fékezése érdekében hozott korlátozások lazítása során. Dél-Korea szerdán nyitotta újra közösségi életét és gazdaságát.

Mi a helyzet nálunk a bulinegyeddel?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top