Aktuális

Mostantól ebbe a 2 kiemelt kórházba szállítják az új koronavírusos betegeket

Azért emeltek ki két hazai egészségügyi intézményt, ahova a súlyos koronavírusos betegeket szállítják, hogy tehermentesítsék a többi kórházat, és a magyar egészségügy mielőbb visszatérhessen a megszokott kerékvágásba.
A Szent László Kórházba és a Korányi Kórházba viszik az új súlyos koronavírusos betegeket.

Hétfőn Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatást küldött minden kórház és az Országos Mentőszolgálat számára. Ebből kiderült, hogy az új beutalási rend visszatér a járvány kezdeti szakaszára jellemző állapothoz. Ez azt jelenti, hogy mostantól 2 kiemelt kórházba, a Szent László Kórházba (Dél-pesti Centrumkórház) és a Korányiba (Országos Korányi Pulmonológiai Intézet) szállítják az új, súlyos állapotú koronavírusos betegeket.

A döntés célja, hogy a súlyos koronavírusos betegek ellátása minél kisebb és kevesebb helyen történjen, továbbá a többi kórházban újabb kapacitások szabaduljanak fel, hogy el tudják látni a más típusú problémákkal küzdő betegeket. Köztük mielőbb elvégezhessék a járvány miatt elhalasztott vizsgálatokat és egészségügyi beavatkozásokat.

Jelenleg 35 kórházban ápolnak koronavírusos beteget szerte az országban. A most életbe lépő új beutalási rend szerint, ha az új koronavírusos beteg állapota annyira kritikussá válik, hogy kórházba kell szállítani, akkor az említett két intézménybe viszik. Ha egy másik kórházban kezelt koronavírus beteg állapota fordul súlyosra, és még szállítható, akkor a Szent László Kórházba vagy a Korányi Kórházba viszik. Ettől függetlenül megmarad a helyi kezelés lehetősége, ezt az érintett intézmények döntik el az egyes esetekben,

Enyhe tüneteket mutató betegeket továbbra sem kell kórházba szállítani, ők maradhatnak gyógyulni az otthoni karanténban.

(via MTI)

Ez történt a magyar kórházakkal a koronavírus alatt: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top