Aktuális

Hullámzó frontrendszer irányítja az időjárásunkat

Sok felhő, záporok, zivatarok, de akár több órára kisütő nap is benne van a pakliban csütörtök estig. Magyarország és Európa keleti és déli tájainak időjárását most egy hullámzó frontrendszer alakítja.

Nyugat-Oroszországtól a Fekete-tengeren keresztül egészen az Ibériai félszigetig ível át az a hullámzó frontrendszer, ami egyes helyeken akár több mint tízfokos lehűlést is okozhat, a legészakibb területeken pedig hózaporokat alakíthat ki Európa fölött. A Kárpát-medence is a frontrendszer hatása alatt van, az ország északi és déli része között jelentős lehet a hőmérséklet-különbség – közölte az MTI.

Felhős időjárás

Felhős időjárás, változékony idő (fotó: stock-up/freenaturestock)

Éjszaka északon lehet vastagabb felhőtakaróra számítani, reggelig elsősorban ezen a tájon számíthatunk esőre és záporokra. Csütörtökön a sok felhő mellett akár több órára is kisüthet a nap, záporok csak helyenként fordulhatnak elő. A késő délutáni, esti órákban azonban a felhőzet-növekedéssel együtt a csapadékhajlam is megnő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 17 fok közötti lesz, holnap napközben pedig 20 és 29 fok között váltakozhat a hőmérséklet, kivéve északkeleten, ahol ennél hűvösebb is lehet.

Nézegess képeket szép felhőkről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top