Aktuális

Újabb koronavírus fertőzötteket szűrtek ki itthon, meghalt 6 krónikus beteg

Az aktív fertőzöttek száma viszont csökkent.
koronavírus, kutatás, adatok, Magyarország,

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3417 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg. Ezzel 442 főre emelkedett az elhunytak száma, 1287-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1688 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 58%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 60%-a budapesti vagy Pest megyei.

614 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 46-en vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Ezért hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések lépnek életbe. A Budapestre vonatkozó szabályok kialakításában a kormány megvizsgálja a fővárosi polgármesterek javaslatait.

Budapesten továbbra is életben van a kijárási korlátozás, Pest megyében viszont új szabályok lépnek életbe hétfőtől. Tovább nyit a vidék is, a szállások fogadhatnak vendégeket és a cukrászdák, presszók a belső terében is lehet már tartózkodni. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

(Kiemelt kép: KAROLY ARVAI / POOL / AFP)

További hírek a hazai koronavírus-helyzetről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top