Aktuális

Operatív Törzs: hétfőtől ismét lehet tervezhető műtéteket végezni az országban

Felszabadítható a koronavírusos kórházi ágyak 1/3-a, ismét lehet tervezhető műtéteket végezni Magyarországon.

Május tizennyolcadikától, vagyis hétfőtől ismét végezhetők elektív, vagyis tervezhető műtétek az országban – jelentette be Müller Cecília az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján. Ehhez a koronavírus-járvány miatt felszabadított ágyak 1/3-át ismét a kórházak rendelkezésére bocsátják, ami várhatóan elég lehet a feladatra. Emellett 18.-tól indíthatóvá válnak a nem népegészségügyi célú szűrővizsgálatok (például foglalkoztatásegészségügyi és alkalmassági vizsgálato, szív- és érrendszeri vizsgálatok…), valamint visszavezetésre kerülnek a kúraszerű ellátások. További cél a krónikus ellátások fokozatos visszavezetése.

Müller Cecília

Müller Cecília az Operatív Törzs május 15.-i sajtótájékoztatóján

Müller Cecília az Operatív Törzs tájékoztatásában elmondta, hogy továbbra is érvényes az, hogy be kell jelentkezni, és az orvos döntése alapján kerülnek besorolásra a betegek. Az egészségügyi dolgozók testhőmérsékletméréssel, és kérdőív segítségével mérik fel, hogy a beteg koronavírusgyanús-e lehet, és csak gyanú esetén kell előzetes koronavírus tesztet végezni rajta. Az országos tisztifőorvos továbbá elmondta, hogy amennyiben teljesen egészségesek vagyunk, látogathatók a nagyszülők is.. 

Magyarország újranyitásának híres az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top