Aktuális

Ferenc pápai szavaival üzent a kormánynak a Greenpeace

„A természet soha nem bocsát meg” feliratot vetítették a Karmelita kolostor falára tegnap este.
greenpeace természet egyszer használatos műanyag

Miután a kormány tegnap visszavonta a saját, az egyszer használatos műanyagok tiltására vonatkozó törvényjavaslatát, a Greenpeace „A természet soha nem bocsát meg” feliratot vetítette a Karmelita kolostor falára tegnap este. A környezetvédelmi szervezet a pápa szavaival azt üzente a döntéshozóknak: a tétlenségükkel, a klímát és az élővilágot pusztító gazdasági rendszer támogatásával a magyar emberek jövőjét ássák alá.

A Greenpeace közleményéből kiderül, nehezményezik, hogy a koronavírus-járvány után a kormány látszólag ott akarja folytatni, ahol a járvány előtt abbahagyta. „Ahelyett, hogy egy olyan új pályára állítani az országot, mely biztosítja a természet- és környezetvédelem elsődlegességét” – írják. A szervezet szerint a törvényjavaslat tegnapi visszavonása is azt bizonyítja: „változatlanul a gazdasági érdekeket helyezi a természet megmentésének szempontjai elé.”

A Greenpeace közleményéből kiderül, a szervezet azt várja a magyar kormánytól, hogy egy zöldebb, egészségesebb és igazságosabb ország megteremtésén dolgozzon, hogy a gazdaság újraindításában erőforrásainkat e célok elérésére összpontosítsa.

„Az ökológiai és az éghajlati válság az egész emberiséget fenyegeti. Azonnali és a gazdaság minden ágazatát alapvetően átalakító intézkedésekre van szükség. Nem várhatunk tovább a természetet károsító tevékenységek felszámolásával! Elérkeztünk arra a pontra, ahonnan a folyamatok már visszafordíthatatlanokká válnak, ha azonnal nem cselekszünk. A koronavírus-járvány lehetőséget kínált arra, hogy olyan új úton induljunk el, amely helyreállítja Földünk és az emberiség egészségét.” – mondta Rodics Katalin, a Greenpeace agrárkampány-felelőse.

Még több hír az egyszer használatos műanyagokról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top