Aktuális

Elkezdtek eladót keresni az európai üzletek

Európa-szerte kinyitottak, és munkaerőt keresnek a különböző boltok, üzletek, ugyanakkor fele annyi álláshirdetést adtak fel, mint a járványt megelőző időszakban.
Egyre több bolti eladót keresnek az európai üzletek

A koronavírus karantén hatására a gazdaság számos országban visszaesett, ami részben sok helyen elbocsátásokkal és leépítésekkel járt. A kijárási korlátozások feloldásával az üzletek, a kiskereskedelem világában is lassan, de biztosan visszatér az élet. Az újranyitás megindulása pedig eladókeresést is jelent. Ugyanis kisebb számban, mint eddig, de Európa-szerte keresik az eladókat, kiszolgálókat, pénztárosokat.

Az EURES, az uniós foglalkoztatási portál adatai szerint jelenleg több mint 40 ezer eladót, bolti dolgozót keresnek Európában, ami nagyjából a fele a korábbi hirdetések számának. Mindössze négy olyan európai ország van, ahol az uniós foglalkoztatási portálon ezernél több bolti eladót keresnek. Többek között Németországban.

(via)

A koronavírus és a gazdaság: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top