Aktuális

Marad a dunsztos, napos, esős idő

Csütörtökön is lehetnek záporok, zivatarok.
Marad a dunsztos, napos, esős idő

Szerda délután a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és többfelé várható zápor, zivatar. Hajnalban már inkább csak északkeleten lehet néhol zápor, emellett ekkor elsősorban az északi, északnyugati tájakon átmeneti ködfoltok alakulhatnak ki – írja a meteorológiai szolgálat időjárás előrejelzése.

Csütörtökön a Dunántúl nagy részén csak néhol alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar, de a Dunától keletre viszont a fátyolfelhők mellett ismét erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és kelet, délkelet felől egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar.

A déli, délnyugati szelet ma egyes tájakon élénk lökések kísérhetik, majd éjszakától alapvetően mérsékelt lesz a légáralmás. Intenzív záporok, zivatarok környezetében azonban erős, esetleg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul, nappal pedig 22 és 28 fok között várható.

(MTI)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top