Szabadidő

Időjárás: folytatódik a záporos, zivataros idő, de a meleg is marad

Egyes helyeken akár viharos széllökések is előfordulhatnak.

A több-kevesebb napsütés mellett kedden és szerdán is a gomolyfelhő-képződés határozza meg időjárásunkat. Többfelé várható zápor, zivatar néhol felhőszakadással. A délies szél szerdán egyes tájakon megélénkül, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében előfordulhatnak erős, esetleg viharos lökések. Ilyen időjárás várható szerda estig az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

Időjárás: Zivataros idő várható

Fotó: Unsplash

Nyári meleg lesz: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 22 és 28 fok között várható.

Egy gyengülő frontrendszer húzódik Finnországon és a balti államokon keresztül Lengyelországig; ezeken a tájakon a többnyire felhős idő mellett eső, zápor, néhol zivatar is előfordul. Magas légnyomású terület inkább csak a Kelet-európai-síkság környékén, valamint az Ibériai-félszigettől nyugatra van. Magassági hidegörvény található az Alpok felett, ennek környezetében és előoldalán labilis a légkör, több helyen alakul ki zápor, zivatar néhol felhőszakadással kísérve. A Kárpát-medencébe ennek a légörvénynek az előoldalán továbbra is nedves, labilis léghullámok érkeznek, így többfelé valószínű zápor, zivatar.

Kell az eső, mert az aszály életünk több területére is negatív hatással van.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top