Szabadidő

Időjárás: zivataros, meleg, fülledt hetünk lesz

Záporokat, zivatarokat hoz Medárd.

Hétfőre virradóra megérkezett a hidegfront, melynek hatására megélénkül, több helyen megerősödik az északnyugati szél. Főként a középső és északkeleti országrészben alakulhatnak ki hajnali záporok, helyenként zivatarok.

Napközben a Dunántúlon csak néhol lehetnek záporok, keletebbre viszont több helyen alakulhatnak ki újabb zivatarok. A felhőszakadást jégeső és viharos szél kísérheti. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 28 fok között várható, a Nyugat-Dunántúlon lesz hűvösebb, a Tiszántúlon melegebb az idő.

Viharokkal és erős széllel indul a június.

Esős időre számítsunk a héten (fotó: Pexels)

Kedden felhősebb lesz az ég. Kezdetben délen, később egyre több helyen számíthatunk csapadékra. A Dunántúlon és délen inkább eső, zápor, míg az ország keleti, északkeleti részén többségében zivatarok alakulhatnak ki.  A szél zivatarok környezetében erősödhet meg. A maximum hőmérséklet 22 és 28 fok között várható.

Szerdán és csütörtökön is szinte minden tájegységünkön előfordulhatnak záporok, zivatarok. A csúcshőmérsékletek 22-26 fok között alakulhatnak. A sok csapadék miatt nagy lesz a levegő relatív nedvességtartalma, így napközben könnyen fülledté válhat a levegő, míg hajnalban pára-, ködfoltok is kialakulhatnak. 

Kikapcsolódnál?

(Kiderül, Időkép)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top