Szabadidő

Falak nélkül, az Alpok közepén üzemel a csodálatos Nullacsillagos Szálloda

Ahhoz képest, hogy művészeti projekt, imádják a lakók - mert lehet benne lakni, nem is olcsón.

Képzelj el egy csodálatos, hatalmas ágyat a legszuperebb matraccal és a legjobb minőségű ágyneművel, amit csak el tudsz képzelni! Képzeld hozzá, hogy ehhez szobapincér is jár, aki készen áll, hogy bármikor újratöltse a pezsgős- és borospoharadat! Megvan? Akkor most képzeld el, hogy a szállodában semmi más nincs. Még falak sem. A kilátás viszont mindenért kárpótol.

A Nullacsillagos Szálloda Svájcban

Fotó: MTI

Pontosan ilyen szállodát álmodott meg egy svájci ikerpár. Frank és Patrik Riklin kortárs képzőművészek jelentkeztek már hasonló ötlettel: 2009-ben egy nukleáris bunkert alakítottak át luxusszállodává (egy ággyal), most azonban új, pozitív irányba vitték ugyanazt az ötletet.  A walenstadti Nullacsillagos Szálloda (Zero Star Hotel) a Walenstadt feletti hegyekben található, a festői Appenzell tartományban. A festői táj szívében kialakított, csodálatos panorámát nyújtó, mennyezetet és falakat nélkülöző szoba alapszolgáltatásához egy puha párnákkal felszerelt kényelmes franciaágy, lámpák, éjjeliszekrény és szobaszervíz is tartozik. Frank és Patrik Riklin svájci művésztestvérpár szabad ég alatt álló “hotelszobája” a helyi turisztikai szervezetek segítségével üzemel és rendkívül népszerű.

Nullacsillagos Szálloda Svájcban

Frank és Patrik Riklin svájci művésztestvérpár a Zero Star (Nullacsillagos) szálloda egyetlen ágyában. Fotó: MTI

Jól olvastad, valódi szállodaként működik, amit ki lehet bérelni, igaz, borsos áron: átszámtva több mint 120 ezer forint éjszakánként. Igaz, az elmúlt három évben így is nagyon népszerű volt. Most újra üzemel, és a koronavírus-járványra tekintettel alighanem a világ legbiztonságosabb hotelje is, nem csak a legfurább.

További furcsaságok Svájcból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top