Aktuális

Ferenc Pápa a dealerekhez és a korrupt politikusokhoz is szólt

Közleményében kéri az emberiséget, hogy fogjanak össze, a gazdagokat pedig arra, hogy segítsenek a szegényeken.

Közleményt adott ki Ferenc pápa, ezt szemlézte az MTI. A katolikus egyház feje azzal a felhívással fordult az emberiséghez, hogy a koronavírus-járvány elmúltával “nyújtsa ki kezét a szegényeknek”, és ehhez kapcsolódóan ostorozta azok “cinizmusát és közömbösségét, akik számítógépük előtt ülve mozgatnak vagyonokat, vagy fegyver-, illetve kábítószer-értékesítésből gazdagodnak meg.”

Felteszi a kérdést, miszerint:

“Hány kinyújtott kezet láthattunk ezekben a hónapokban, amikor az egész világot megtámadta egy szenvedést és halált okozó, félelmet és zavart keltő vírus?”

Ferenc pápa ezúttal is tisztelgett azon orvosok, ápolók, papok és önkéntesek előtt, akik életüket kockáztatták a betegek megmentéséért, vigasztalásáért. Dicsérte nagylelkűségüket, szemben azokkal, akik “ölbe tett kézzel, a szegénységgel szemben érzéketlenül, sőt gyakran annak fenntartásában cinkosként vészelték át” ezt az időszakot. 

Ferenc pápa integet

Ferenc pápa integet a Vatikánban / Fotó: Profimedia

Az egyházfő egy kalap alá vette a luxusban élő drogkereskedőket, a korrumpált tisztségviselőket és azokat a törvényhozókat, akik nem tartják be a maguk által hozott törvényeket sem. Ezzel szemben azt írja, hogy a “gyengéket támogatók nagylelkűsége a teljes értékű emberi élet feltétele”, viszont elismerte, hogy “az egyháznak nincs világra szóló megoldása a rengeteg szegény ember néma kiáltására.”

Azta, hogy miket mond!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top