nlc.hu
Aktuális

Koronavírus Kínában

Koronavírusos halakat árultak Peking nagybani piacán, a dolgozók is fertőzöttek lettek

Súlyosan vírusfertőzött tengeri állatokat és tőkehúst is találtak Peking nagybani piacán. Sok halas kofa is fertőzötté vált.

Koronavírussal súlyosan fertőzött halakat és egyéb tengeri állatokat, továbbá tőkehúst találtak Peking nagybani piacán – adták hírül csütörtökön kínai egészségügyi tisztségviselők.

Rengeteg a koronavírussal fertőzött hal Peking nagybani piacán.

Rengeteg a koronavírussal fertőzött hal Peking nagybani piacán. Illusztráció: Unsplash

A feltételezések szerint az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom kedvezhetett a kórokozó elszaporodásának a hatalmas, 160 futballpályányi, raktárakkal és értékesítési csarnokokkal teli piacon. A bizonyítottan koronavírustól fertőzötté vált piaci dolgozók közül a legtöbben halas kofák, utánuk a marhahúst árulók következnek. Elsőként a halas részlegek dolgozói fertőződtek meg.

Kína a héten leállította az Európából származó lazac importját attól tartva, hogy azzal került vissza a kórokozó Pekingbe. Hogy mi okozta az újabb járványt, még nem tudni.

A 21 millió lakosú kínai fővárosban a hét végén azonosították a Hszinfadi nevű nagybani piachoz köthető gócot. A piacot bezárták, és széles körű tesztelésbe kezdtek a piachoz vagy az ott jártakhoz köthető emberek körében, és eddig  több mint száz új fertőzöttet találtak.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a piac kerületében “rendkívüli állapotot” vezettek be, s Peking egészében betiltották szombaton az idegenforgalmi és sporteseményeket, a járvány újabb hullámától tartva.

A koronavírus okozta nemzetközi válság ellenére Kínában a piacok továbbra is úgy működnek, ahogy korábban: lehet denevért, kutya- és macskahúst is kapni, és a higiénia sem lett jobb a megszokottnál.

(MTI/Reuters)

Híreink Kínából

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top