nlc.hu
Aktuális

Benedek Tibor

Utcát neveznének el Benedek Tiborról

Egy 4. kerületi utca viselné Benedek Tibor nevét.

Egy 4. kerületi utca viselné nevét a múlt héten elhunyt Benedek Tibor olimpiai bajnok vízilabdázónak – legalábbis ezt kezdeményezi, Szabó Balázs, jobbikos önkormányzati képviselő.

Benedek Tibor

Benedek Tibor, MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A fantasztikus sportteljesítmények példamutató emberi kvalitásokkal és életvitellel párosultak, ezért Benedek Tibor megérdemli, hogy emlékét utcanév őrizze Újpesten” – idézi Szabót az Újpest Média.

Bár a budapesti közterületek elnevezése 2013 óta fővárosi hatáskör, ezért Újpest csak kezdeményezőként és javaslattevőként léphet fel ebben a kérdésben, a végső szót pedig a Fővárosi Önkormányzat mondja ki. Ugyan a vonatkozó szabályozás értelmében közterületet elnevezni csak az illető halálát követően 5 évvel lehet, mégis ha az elhunyt Budapest díszpolgára volt, ez a rendelkezés figyelmen kívül hagyható – Benedek Tibor viszont már 2008 óta Budapest díszpolgára.

Nemrég kezdeményezés indult, hogy nevezzék át a Duna Arénát is Benedek Tibor Arénává. A kezdeményezők azzal érveltek, “az ország jeles uszodái már így is legendás sportemberek – úszók, vízilabdázók – nevét viselik“.

További cikkeink az elhunyt vízilabdázóról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top