Aktuális

Már látszik, mikorra érkezik a kánikula

Napokon belül repkedni fognak a 30 fok feletti hőmérsékletek.

Csütörtökön a kevés fátyolfelhő és a napközben erősebben megnövekvő gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a Nyugat-Dunántúlon és keleten elszórtan, másutt csak elvétve fordulhat elő zápor, keleten, északkeleten zivatar is valószínű – írja a Kiderül.hu. Éjjel 9-16 fokig csökken a hőmérséklet, nappal 24-29 fok is lehet.

Pénteken erőteljes gomolyfelhő-képződés várhato, többfelé számíthatunk záporra, zivatarra, néhol heves felhőszakadás is kialakulhat. Éjszaka a legalacsonyabb hőmérséklet 13-19 fok lesz, míg nappal akár 30 fok is lehet.

Igazi strandidő lesz

Igazi strandidő lesz (Fotó: Profimedia)

Szombaton aztán megérkezik a kánikula, 32 fok körüli csúcshőmérsékletekre is számíthatunk. A napsütés ugyanakkor korántsem lesz zavartalan, gomolyfelhők takarhatják el, sőt, az ország északi felén több helyen valószínű zápor is zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

Vasárnap is napos-gomolyfelhős égre tekinthetünk majd fel, záporok, zivatarok csak szórványosan, inkább estefelé alakulhatnak ki. Éjszaka 15 -20 fokig csökken a hőmérséklet, nappal viszont akár 33 fok is lehet.

Óvatosan a kánikulában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top