nlc.hu
Aktuális

Hétfő délutáni hidegfront

A Balatonnál már 100 kilométer/órával tombolnak a zivatarok – videók

Ahogy jósolta az időjárás-előrejelzés, hétfő kora délután valóban belépett az országba az igazi nyári hőséget váltó zivataros, szeles hidegfront.
Hidegfront - Fotó: MTI

A heves zivatarok miatt valamennyi megyére másodfokú figyelmeztetés van jelenleg is érvényben. A kora délutáni órákban elsőként a Nyugat-Dunántúlt érte utol a hidegfront, Szentgotthárdnál például szupercellákkal. Azóta az ország számos pontjáról jelentettek heves esőt és akár 100 km/h-t meghaladó széllökéseket – írja az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook bejegyzése szerint a délután érkező fronthoz kapcsolódva szinte bárhol kialakulhat zivatar az országban, ám ahol előrejelzésük szerint a legnagyobb intenzitású viharokra lehet számítani az az ország észak-keleti régiója, és közép-nyugati térsége.

Negyed 5 magasságában nagyjából a Sárospatak-Cegléd-Pécs vonal mentén tartózkodott a front. A legerősebb zivatarok a Dél-Dunántúlon tombolnak, ahol viharos, 100 km/h-t meghaladó széllökéseket is észleltek.

A met.hu szerint hétfő estétől kedd reggelig az ország nagy részén kiderül az ég, és megszűnik a csapadék.

Még több hír az aktuális időjárásról az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top