Aktuális

Kánikulával indul, zivatarokkal folytatódik a július

A héten várható még 35 fokos hőség, de újabb záporok és zivatarok is.

Július első napján, szerdán a derült időt követően többnyire gyenge, a Dunántúl nyugati részén erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, utóbbi területre délutántól besodródhat egy-egy zápor, zivatar, másutt csapadék nem várható – írja a Kiderül.hu. A délies szél általában mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul.

A csütörtök napos idővel indul, majd erősödő gomolyfelhő-képződésre készülhetünk. Hajnaltól még csak az Északi-középhegység térségében elszórtan, délutántól viszont már az ország más részeiben is várható zápor, zivatar. Éjszaka 15-21 fok lesz, nappal 28 és 35 fok közötti forróságra készülhetünk.

Villám cikázik az égbolton Salgótarján felett

Villám cikázik az égbolton Salgótarján felett (Fotó: MTI/Komka Péter)

Pénteken erősen felhős idő valószínű, többfelé záporokkal, zivatarokkal, melyekre északnyugaton a legkisebb, délkeleten a legnagyobb az esély. Az északi szelet élénk vagy erős lökések kísérik. Éjszaka 15 -21 fokig süllyed a hőmérséklet, nappal maximum 25-30 fok várható.

Óvatosan a kánikulában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top