nlc.hu
Aktuális

Kikapcsolják az áramot a lakóparkban

Áram nélkül maradhat száz család a veresegyházi lakóparkban

Tartozás miatt kikapcsolja a szolgáltató az áramot a papíron nem is létező veresegyházi lakóparkban.
veresegyházi lakópark

Villany nélkül maradhat csaknem száz család a zűrös veresegyházi lakóparkban. Ez az a lakópark, amelyet már évek óta lakják, papíron nem is létezik. A beruházó levélben értesítette a lakókat, hogy tartozások miatt jövő héten az áramszolgáltató kikapcsolja az áramot az egész lakóparkban – számolt be az RTL Híradó.

A lakók jó része tényleg nem fizet rezsit, mert a számlát a beruházó állítja ki egy általa kalkulált összegről, egyéni mérőóra a legtöbb lakásban nincs. A beruházó elismerte, hogy tartozik az áramszolgáltatónak, de szerinte éppen annyival, mint amennyit a lakók nem fizettek neki. Az áramszolgáltató egy hónap haladékot adott, így csak augusztusban kapcsolják ki a villanyt.

Az ügyben csalás miatt nyomoz a rendőrség, a beruházó cég ellen pedig felszámolás indult. A héten a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű cégnek nyilvánította a beruházót, ez pedig segíthet a lakóknak.

További felvillanyozó cikkek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top