Aktuális

19 ezer gyerekpornó-kép ellenére nem megy börtönbe a pedofil Kaleta Gábor

A volt perui nagykövet elismerte a bűnösségét, a börtönt pedig a közel húszezer gyerekpornó-kép ellenére meg fogja úszni.

A volt perui nagykövet, Kaleta Gábor még múlt héten beismerte a bűnösségét azzal kapcsolatban, hogy a laptopján 19 000, gyerekeket ábrázoló pornográf felvételt találtak. A diplomatát a bíróság először – a koronavírus-járványmiatt tárgyalás nélkül ítélte felfüggesztett börtönbüntetésre. Az ügyészség akkor még súlyosabb büntetést kért Kaleta Gáborra, mert túl enyhének tartották az ítéletet.

Végül azonban múlt héten megtartották a per előkészítő ülését, Kaleta Gábor ekkor ismerte be a bűnösségét a pedofíliával kapcsolatban. Ügyvédje azonban úgy gondolta, csak pénzbüntetés lenne a méltányos büntetés, mivel a pedofil felvételeket a számítógépén tároló volt nagykövet “az eset miatt 30 kilót fogyott”. Az ügyvéd egyébként azt mondta a pedofilía vádját beismerő Kaletáról, hogy „mintaértékű jogász életet élt, amelynek keretében diplomáciai karriert futott be és ennek keretében szolgálta hazáját. Mélyen vallásos emberről van szó, aki rendszeresen gyakorolja a hitét.”

A pedofil Kaleta Gábor nem megy börtönbe

Kaleta Gábornak nem kell börtönbe mennie, annak ellenére, hogy elismerte a pedofília vádját (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A Magyar Hang most arról számolt be, hogy végül az ügyészség is elfogadta a kirótt ítéletet, azaz Kaleta Gábornak a több ezer pedofil fotót mindössze egy év felfüggesztett börtönbüntetéssel és 540 ezer forint pénzbírsággal úszta meg. 

Az enyhe büntetés azért fordulhatott elő, mert, ha a vádlott beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság nem alkalmazhat súlyosabb büntetést, mint ami az ügyészi indítványban szerepelt. Az indítványban pedig egy év felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés szerepelt, annak ellenére, hogy a hasonló bűncselekményekért három év letöltendő is kiróható. 

Kaleta Gábor 2001-ben került a Külügyminisztériumba, majd Los Angelesben teljesített külszolgálatot. Ezután 2012. tavaszán a Külügyminisztérium sajtófőnöke lett, a harmadik Orbán-kormány idején pedig az Igazságügyi minisztérium sajtófőnökeként dolgozhatott tovább. Limai nagykövetnek Szijjártó Péter nevezte ki. 

További cikkeink a pedofil Kaleta Gáborral kapcsolatban: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top