nlc.hu
Aktuális

Kaleta Gábor fellebbez

Pedofil botrány: fellebbezett Kaleta az ítélet ellen

Ügyvédje szerint a pedofil Kaletát óriási lelkiismeret-furdalás gyötri, most mégis fellebbez.

Kaleta Gábor védője fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen, így másodfokon folytatódik az ügy, írta meg a HVG cikke alapján a 24.hu.

kaleta gábor

Kaleta Gábor (Fotó: MTI)

Két napja írtuk meg, hogy a volt perui nagykövet elismerte a bűnösségét, a börtönt pedig a közel húszezer gyerekpornó-kép birtoklása ellenére meg fogja úszni. Az ügyészség is elfogadta a kirótt ítéletet, azaz Kaleta Gábornak a több ezer pedofil fotóért mindössze egy év felfüggesztett börtönbüntetéssel és 540 ezer forint pénzbírsággal kell fizetnie. Ügyvédje azt mondta róla, 

mintaértékű jogász életet élt, amelynek keretében diplomáciai karriert futott be és ennek keretében szolgálta hazáját. Mélyen vallásos emberről van szó, aki rendszeresen gyakorolja a hitét.

Kaleta Gábor 2001-ben került a Külügyminisztériumba, majd Los Angelesben teljesített külszolgálatot. Ezután 2012. tavaszán a Külügyminisztérium sajtófőnöke lett, a harmadik Orbán-kormány idején pedig az Igazságügyi minisztérium sajtófőnökeként dolgozhatott tovább. Limai nagykövetnek Szijjártó Péter nevezte ki. 

További cikkeink a pedofil Kaleta Gáborról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top