nlc.hu
Aktuális

Mennyit keres egy iskolarendőr

Tanári fizetés és cafetéria jár majd az iskolarendőröknek egy hirdetés szerint

A kezdő pedagógusok alapbére jelenleg bruttó 210 ezer forint, egy iskolarendőr a hirdetés szerint bruttó 220 ezer forintot és cafetériát is kapna.

Noha az iskolaőrség felállításáról szóló törvénymódosítás még nem lépett hatályba, több jel is arra mutat, hogy elkezdődhetett az iskolarendőrök toborzása, de legalábbis annak nagyfokú előkészítése – írja a Magyarhang. Erről árulkodik a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy Facebookon terjedő toborzóplakátja, amely, mint kiderült, tévedésből került ki idejekorán a közösségi portálra.

Annyit keres egy iskolarendrő, mint egy kezdő pedagógus

Osztályterem. Ftó: Unsplash

 A Magyarhang plakát valódiságára vonatkozó kérdésére a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya csütörtök reggel azt közölte: „Az iskolaőrök toborzása a vonatkozó jogszabály hatályba lépését követően kezdődik. A QR-kóddal jelzett oldal is akkor válik elérhetővé. A plakát tévedésből került ki idejekorán a közösségi portálra.” A plakátot azóta le is vették az oldalról.

A lap azonban lefényképezte a plakátot, amelyen az áll, az iskolaőröket bruttó 220 ezres havi munkabérrel és évente bruttó 200 ezer forintos cafetéria ígéretével csábítják. A bér pedig már az augusztusi képzés idejére is jár a felvetteknek.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke a Magyar Hang érdeklődésére azt mondta, maga is látta a plakátot, és felháborítónak tartja, hogy miközben havi bruttó 220 ezer forintos bért ígérnek egy havi tanfolyam elvégzése után az iskolaőröknek, eközben a felsőoktatásban hat évet eltöltött iskolapszichológusokat a mögöttünk hagyott tanévben bruttó 210 ezer forintért foglalkoztatták. “A bérük júliustól a 10 százalékos bérpótlékkal bruttó 230 ezer forintra emelkedik. A kezdő pedagógusok alapbére jelenleg bruttó 210 ezer forint, ez nem változik, ők is csak a megígért 10 százalékos ágazati szakmai bérpótlékra jogosultak” – magyarázta. Leszögezte, hogy nem az iskolarendőri fizetéssel van a baj, hanem a tanári pálya megbecsültségének hiánya tükröződik a tanári fizetéseken. Ráadásul az állami fenntartású iskolák pedagógusai nem kapnak cafetériát sem – tette hozzá a PSZ alelnöke.

További cikkeink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top