Aktuális

Villám csapott a kisgólyába, hajszálon függ most az élete

A pórul járt gólyáról azóta lelkiismeretes állatmentők gondoskodnak, egyelőre nem biztos, hogy túléli az áramütést.
Villám csapott a fiatal gólyába

Egyelőre szerencsésnek mondhatja magát az a fiatal gólya, akibe szombat este csapott villám a Somogy megyei Belegen. Noha a madár, aki a fészekben ült, mikor a baleset történt, súlyos sérüléseket szenvedett és jelenleg hajszálon függ az élete, egyelőre él. És ha a sorsa azokon a lelkiismeretes állatvédőkön múlik, akik jelenleg ápolják őt, akkor élni is fog.

A Blikk információi szerint a fiatal állat jelenleg Márton András, ismert madármentő szakember gondozásában lábadozik. Kiderült, hogy az elektromosság megfőzte a csőre alsó részét, és, ha mindez nem lenne elég, belső szervi gondjai is lehetnek. „Sós vizes infúziót és B12-vitaminnal ellátott tápot kap, hogy az idegrendszere helyreálljon” – magyarázza a szakember, majd hozzáteszi, a gólya túlélése mindezek ellenére sem biztos.

„Az egyik lábát már elkezdte ökölbe szorítani, ami azt jelentheti, hogy már nem tudjuk megmenteni” – mondja a szakember, aki emlékeztetett, hogy a gólyák igen nagy, közel 80 százaléka leli halálát a villanyoszlopokon.  

Olvass még többet lelkiismeretes madármentőkről az nlc.hu-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top