Aktuális

Elütött egy rendőrt egy részeg osztrák sofőr Sopronban

A tettes elmenekült a helyszínről, később az osztrák rendőrök fogták el.
rendőrség

Elütött egy rendőrt egy 41 éves osztrák férfi hétfőn Sopronban, majd elmenekült. A férfit az osztrák rendőrök kedd hajnalban fogták el – közölte a police.hu oldalon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint hétfő este fél tíz körül a soproni városközpontban lévő Móricz Zsigmond utcában ellenőrizték a rendőrök az osztrák rendszámú személyautó sofőrjét. A férfit megszondáztatták: az alkoholteszt pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre elő szerették volna állítani, ekkor azonban nagy sebességgel elhajtott a helyszínről. A rendőrök több autóval követték. A forgalmi okból lassításra kényszerülő sofőrt végül egy kereszteződésben sikerült megállítani.

Az egyik rendőr kiszállt a szolgálati autóból, hogy intézkedjen, azonban a férfi először hátramenetbe kapcsolt, majd hirtelen elindulva, nagy sebességgel a vele szemből érkező rendőr felé hajtott és elsodorta őt. A járőr megsérült, a mentők kórházba vitték.

Egy másik rendőr a társát ért támadást észlelve, kollégája testi épségének védelme érdekében, az autó kerekére célozva, leadott egy lövést, de a férfi továbbhajtott. A magyar hatóságok nemzetközi körözést adtak ki a férfi ellen; az osztrák hatóságok kedd hajnali egy óra körül találták meg és fogták el és a határnál lévő schattendorfi rendőrőrsre vittek.

A Soproni Rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top