Aktuális

Hajmeresztő előzést videóztak le Pécsett

Súlyos baleset lehetett volna ebből az életveszélyes manőverből.
autós

Nagy sebességgel, záróvonalon át, a szemben kanyarodásra váró sofőrt is kikerülve előzte meg a kocsisort egy autós Pécsett – számolt be az RTL Híradó. A manővert egy másik kocsi fedélzeti kamerája rögzítette.

A szabálytalan autóst a közeli VÉDA-kapu sem zavarta. A rendőrség által telepített, automatikus közlekedési ellenőrző kamerarendszer egyik állomása alig 100 méterre van attól a helytől, ahol előzni kezdett.

Az RTL Híradó által megkérdezett gépjárművezető-szakoktató szerint több közlekedési szabályt is megsértett a sofőr, de ennél is nagyobb baj, hogy manőverével másokat veszélyeztetett. 

A megyei Rendőrfőkapitányságon azt mondták, a hasonló esetekben hivatalból vizsgálatot indítanak, de eljárást csak akkor indíthatnak, ha egyértelműen látszik a szabálysértés és ha minden kétséget kizáróan azonosítható a helyszín és az időpont, illetve a szabálytalankodó sofőr autójának rendszáma. 

Szabálytalan előzés miatt egyébként tavaly mintegy 700 baleset történt.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Még több szabálytalan autós az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top