Aktuális

Nagyot drágulhat a temetkezés Budapesten

Októbertől nagyon megugorhatnak a sírhely-árak a fővárosban.
temetkezés

Ősszel 15 százalékkal emelné az urnafülkék és 20-szal a koporsós sírhelyek díját a Főpolgármesteri Hivatal – számolt be az RTL Híradó. Azzal érvelnek, hogy utoljára 6 éve emelkedtek az árak, ám a bérköltségek azóta több mint a másfélszeresére nőttek. Úgy számolnak, a Megyeri úti temetőben 138 ezer forint lenne 25 évre egy koporsós temetés az eddigi 115 ezer forint helyett, míg a Farkasréti temetőben 206 ezer forint a jelenlegi 172 ezer forinttal szemben.

A közgyűlés jövő héten dönt a tarifákról. Ha megszavazzák az emelést, akkor várhatóan októbertől drágulhatnak a sírhelyek Budapesten.

 

A legtöbb elhunytat egyébként ma már hamvasztásból szállítják utolsó útjára Budapesten, 10-ből 8 fővárosi földi maradványait urnába zárva adják a gyászolóknak. A hamvasztás nagyságrendekkel olcsóbb (80-100 ezer forint), mint a koporsós temetés (350-400 ezer forintnál indul), ezért választják egyre többen. Az elhunytat legolcsóbban több mint 10 ezer forintért szállítják temetőn belül, de 46 ezerért már luxus Mercedesszel viszik a sírhelyéhez. 

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top