Aktuális

35 új fertőzött, 830 aktív koronavírusos beteg Magyarországon

Európa legtöbb államában romlik a járványügyi helyzet.
Nőtt a koronavírus fertőzőttek száma

Péntekről szombatra 35 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést, ezzel 5133 főre nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma – derült ki a kormányzati tájékoztató portál, a koronavirus.gov.hu legfrissebb adataiból.

Az elhunytak száma eközben változatlanul 611 fő, 3692-en pedig már meggyógyultak. A kormányzati portál tájékoztatásából kiderül az is, hogy kórházban egyelőre 60 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatás kitért arra is, hogy a járványügyi helyzet az elmúlt napokban Európa legtöbb államában romlik, a vírus továbbra is mindenhol jelen van, és több országban erősen terjed is. A magyar hatóságok célja az, hogy a vírus határon kívül tartsák, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását. Épp ezért a jövőben további szigorítások sem kizártak, ahogy arról korábban itt már írtunk.

Tudj meg még többet a koronavírus-járványról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top