Aktuális

Szuperterjesztő miatt ugorhatott meg a koronavírusos betegek száma Szabolcsban

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében eddig 120 igazoltan koronavírusos beteget találtak.
A késő őszi időszakra teszi a járvány második hullámát Merkely Béla

Látványosan megugrott az új típusú koronavírusban szenvedő betegek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – tudósít a szon.hu, ami azt is tudni véli, hogy a betegek száma két rendezvény miatt növekszik. Ezzel azonban nincs vége, egy másik helyi lap – a szabolcsihir.hu – úgy tudja, a két rendezvény közül az egyiken egy szuperterjesztő is részt vehetett.

Az első rendezvény egy augusztus első hetében tartott családi esemény, amin 169-en vettek részt. Közülük mostanra 14-en kapták el az új típusú koronavírust, míg a másik rendezvény résztvevői közül 20-ról derült ki, hogy megfertőződött. A területileg illetékes járványügyi hatóság mindkét esetben megtette a szükséges intézkedéseket, a kontaktkutatás során több mint 350 személyt derítettek fel.

A szabolcsihir.hu úgy tudja, a kettő közül azon a rendezvényen, amit Újfehértón tartottak, egy szuperfertőző is részt vehetett, szerintük erre utal, hogy az eseményen résztvevők körülbelül 60 százaléka megbetegedett az összejövetelt követően.

Tudj meg még többet a szuperterjesztőkről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top