Aktuális

Kivágta a szúnyoghálót, így jutott be a házba a betörő, miközben aludt a család

Főleg éjszaka és nyaraláskor törnek be a lakásokba.
betörő

Kivágta a szúnyoghálót, így jutott az ablakon keresztül a földszinti lakásba egy betörő Miskolcon. A család közben aludt, csak reggel vették észre, hogy kirabolták őket – számolt be az RTL Híradó. Laptopot, pendrive-okat, táskákat vitt el, és a tévét is elmozdította a helyéről. A család azonnal hívta a rendőröket, a betörőt még nem találták meg.

A megkérdezett biztosítási szakember szerint két jellemző időszak van, amikor a betörők dolgoznak: az egyik a hajnal, gyakran választják ezt a csöndes, legmélyebben alvós időszakot, s legjellemzőbb kétemeletes ház vagy jobban elszeparált ingatlan esetében; a másik eset pedig az, amikor nyaralni van a család. Ha otthon van a család, csak a gyorsan felkapható tárgyakat viszik el, de ha üres a lakás, kirámolhatják az egészet. A szakember szerint ezért sem érdemes nyaralási fotókat posztolni a közösségi oldalakon.

A betörések száma ugyan csökkent az elmúlt években, de az ellopott holmik értéke nőtt. A biztosítók évente több mint egymilliárd forintot fizetnek ki a károsultaknak.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top