Otthon

Új módszerrel támadnak a betörők

Minden eddiginél gyorsabb és halkabb módszerrel törik fel a lakásokat.

Egy új, úgynevezett koppintásos módszerrel törik fel a lakásokat Budapesten – pár másodperc alatt és szinte hangtalanul. A betörők ezzel észrevétlenül juthatnak be az ingatlanokba, és ugyanígy távozhatnak: nem marad nyoma a bűncselekménynek – derül ki a TV2 Tények egyik riportjából.

Gondi Kálmán lakatosmester szerint nem igényel különösebb gyakorlatot a módszer, pár perc alatt megtanulható. A szakember arról is beszélt, hogy a technika terjedésének az az oka, hogy a lakosság többsége még mindig az olcsó, rossz minőségű zárakat használja.

A lakatosmester felhívta figyelmet, hogy a koppintásos módszerrel elkövetett betörések esetében valószínű, még a biztosító sem fizet, hiszen a bűnözők nyom nélkül jutnak be a lakásba, amit gond nélkül vissza is tudnak zárni. Lambert Gábor, a MABISZ kommunikációs vezetője is megerősítette, hogy a háztartások gyakran a biztonságon spórolnak.

Garamvölgyi László, a Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója elárulta, hogy három dolog tartja vissza a betörőket: egy szemben lakó szomszéd, egy kutya vagy a mozgásérzékelő eszközök.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top