Otthon

Egy jó útra tért betörő elmesélte, hogyan jutnak be a lakásunkba a tolvajok

Nemcsak arra kell odafigyelnünk, hogy rendesen bezárjuk az ajtónkat, hanem arra is, hogy hol tartjuk a falinaptárunkat. Videó.
kulcs, kéz, tenyér

Egy volt betörő az egyik brit tévécsatorna reggeli adásában elmesélte, hogyan védhetjük meg a lakásunkat a tolvajoktól – írja a Mirror cikke alapján a 24.hu. Michael Fraser valódi rablóból lett pandúr: korábban ős is lakások fosztogatásából tartotta fenn magát, de azóta jó útra tért, és ma már jól menő biztonsági cége van.

A férfi azt mondja, néhány egyszerű szabály betartásával nagymértékben csökkenthetjük a betörés veszélyét. Ha például több pontos biztonsági ajtónk van, mindig használjuk az összes zárat, mert a betörő első dolga az lesz, hogy megnézze, milyen „védettségű” ajtóval van dolga.

Fraser szerint az olyan, elsőre apróságnak tűnő részletekre is érdemes odafigyelni, mint hogy hol tartjuk a falinaptárunkat. Ha ugyanis olyan helyre tesszük, ami az ablakon benézve jól látható, a gonosztevők könnyen megismerhetik a napirendünket, és akkor csaphatnak le, amikor éppen nem vagyunk otthon.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top