Otthon

Így veheted észre, ha betörők nézték ki az otthonodat

A bűnözők gyakran megjelölik a kinézett lakásokat.

Az elmúlt időszakban elterjedt az Egyesült Királyságban egy módszer, amellyel a betörők könnyedén kideríthetik, melyek azok a lakások, amelyeknek a tulajdonosai hosszabb időre elutaztak. A The Sun szerint a betörők egy darabka celluxot ragasztanak a kulcslyukra, majd másnap visszajönnek, és ha még mindig ott van, joggal feltételezhetik, hogy az itt lakók azóta sem jöttek haza.

De a lap szerint nem ez az egyetlen olyan módszer, amely elárulhatja, ha a betörők szemet vetettek a lakásunkra. Számos olyan metódus van, amellyel a bűnözők megjelölik a „betörésre alkalmas” ingatlanokat.

Jonathan Pass biztonsági szakember szerint a betörés előtt a bűnözők rendszerint megfigyelik a kiszemelt házakat és lakásokat, hogy tudják, hol van riasztórendszer vagy éppen kutya. Ezeket gyakran krétával felrajzolt jelekkel jegyzik. Hasonló jelöléseket végeznek különböző színű kavicsokkal is – figyelmeztetett a bristoli rendőrség. A harmadik legelterjedtebb módszer az, hogy matricákkal jelölik meg a házak előtti kukákat.

Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top