nlc.hu
Aktuális
Elmarad az idei könyvhét

Hivatalos: elmarad az idei Ünnepi Könyvhét

A romló járványhelyzet miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos nem támogatja a rendezvényt, ezért szeptemberben a tervezett formában nem tartják meg a Vörösmarty téren a 91. Ünnepi Könyvhetet.
Ünnepi Könysvhét 2019-ben a Vörösmarty téren - Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése közleményében írja, hogy szeptember 17. és 20. között a 91. Ünnepi Könyvhetet a Vörösmarty téren a tervezett formában nem tudják megtartani.

„Az elmúlt napokban, mivel újra úgy tűnt, hogy romlik a járványügyi helyzet, ezért állásfoglalást kértünk-Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvostól, aki válaszlevelében egyértelműen úgy fogalmazott, hogy a rendezvényt járványügyi szempontból nem támogatja” – írják indoklásul a könyves rendezvény szervezői.

A koronavírus-járvány miatt idén mind itthon, mind külföldön elmaradtak a szokásos könyves rendezvények, köztük az áprilisi Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál és a júniusi Ünnepi Könyvhét is. Ez utóbbi került volna utólagos megrendezésre a szokásos, Vörösmarty téri helyszínen szeptember 17. és 20. között, amelyre idén 176 kiadó és irodalmi szervezet jelentkezett, ami rekord az Ünnepi Könyvhét történetében.

A következő napokban a szervezők az interneten teszik elérhetővé a kiadók által leadott Könyvheti címlistát valamint a Szép Magyar Könyv 2019 díjazottait a www.unnepikonyvhet.hu oldalon és az „Ünnepi Könyvhét” Facebook-oldalon is.

A kiadók tervezett könyvbemutatói és programjai közül néhánnyal szeptember 17-20. között szintén a világhálón találkozhatnak majd az érdeklődők.

Addig is mutatjuk, mit érdemes olvasni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top