nlc.hu
Aktuális

Miklós Edit fizetése

Miklós Edit milliós fizetése miatt nyomoz a NAV

Költségvetési csalás gyanújával indult eljárás a Magyar Sí Szövetség korábbi elnöke, Miklós Edit ellen a milliós fizetése miatt. A síző tagadja a vádakat.

Miklós Edit olimpiai hetedik helyezett, világkupa-bronzérmes sízőt egy hónapja váltották le a Magyar Sí Szövetség elnöki posztjáról. A Blikk információ szerint milliós fizetése miatt nyomoznak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal költségvetési csalás gyanújával indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A laphoz eljutott feljelentést szerint Miklós Edit és a szövetség korábbi főtitkára, Szentgyörgyi Zoltán több mint 20 millió forintot kaphattak munkabér gyanánt egy év alatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által sportági fejlesztésre utalt pénzből.

Miklós Edit

Miklós Edit alpesi síző 2018. április 12-én, amikor bejelentette visszavonulását, és hogy jelölteti magát a Magyar Sí Szövetség elnöki posztjára (Fotó: Kovács Tamás)

Állítólag Miklós a 960 ezres fizetése mellé közel 200 ezer forintos költségtérítést kapott havonta, míg Szentgyörgyi a 800 ezer forintos bére mellett kapott további 200 ezres juttatást. A gond az, hogy az EMMI előírja, a támogatásból szövetség vezetője bérére legfeljebb 600 ezer forint használható fel havonta, más alkalmazottaknál pedig 370 ezer forint a maximum.

Miklós Edit a Blikknek azt mondta: nem tudott az ügyről, de a vádak nem igazak. Közölte, hogy az elnök és a főtitkár juttatásait az elnökség határozza meg, ráadásul a költségvetési támogatás nem a bérplafont írja elő, hanem hogy mennyi lehet a támogatásból elszámolható havi juttatás egy főre eső összege. Miklós Edit hozzátette: az elnök fizetése és költségtérítése sem annyi volt, mint amit most kifogásolnak.

Még több cikk Miklós Editről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top