nlc.hu
Aktuális

Unokázós csalók új módszere

Figyelmeztet a rendőrség: új módszerrel próbálkoznak az unokázós csalók

Már olyan is előfordul, hogy rendőrnek adják ki magukat az unokázós csalók, a napokban majdnem rászedtek egy miskolci asszonyt.
Kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás a szülők ellen, akik órákig a bezárt autóban hagyták lányukat.

Figyelmeztetést tett közzé a rendőrség, mert új módszerrel próbálkoznak az unokázós csalók. Már nem az idős emberek unokájának adják ki magukat, hogy nagyobb összeget csaljanak ki a gyanútlan nyugdíjasoktól, hanem egyenesen azt állítják, hogy ők maguk rendőrök.

A napokban majdnem kétmillió forintot csaltak ki így egy 77 éves miskolci asszonytól. A telefonáló rendőrnek adta ki magát, és azt mondta, hogy az asszony unokáját baleset érte, és kórházban van. Az ijedt nőt meggyőzte, hogy egy megadott számlaszámra utaljon kétmillió forintot, és minden rendben lesz.

Az asszony taxiba szállt, hogy utalja a pénzt, majd a sofőrnek elmondta, miért és hová utazik. Ez volt a szerencséje, ugyanis a taxisnak gyanús volt a sztori, szerinte valószínűleg unokázós csalók akarják becsapni. Inkább felhívták a rendőrséget, a Miskolci Rendőrkapitányság pedig csalás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesekkel szemben.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy akihez olyan telefonhívás érkezik, amelyben a telefonáló arról tájékoztatja, hogy hozzátartozóját baleset érte, mindig kezelje kellő körültekintéssel. Mielőtt pedig bármilyen átutalást, vagy egyéb tranzakciót kezdeményezne, vegye fel családtagjával a kapcsolatot, és ellenőrizze az esemény valódiságát.

(Kiemelt kép: Police.hu)

Még több cikk unokázós csalókról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top