Aktuális

Összegyűjtötte a működéséhez szükséges pénzt az Igazgyöngy Alapítvány

A kormány korábban a koronavírus-járványra hivatkozva vonta el az alapítványtól a támogatás felét.

„Sikerült összegyűjteni az Igazgyöngy Alapítványnak a művészeti iskolájuk működtetéséhez szükséges pénzt, miután a kormány elvonta tőlük a támogatások felét” – írja a 444.hu az alapítvány létrehozója, L. Ritók Nóra Facebook-posztjára hivatkozva.

Az alapító kedden a lapnak azt mondta, csak akkor tudják átvészelni az idei tanévet, ha összegyűlik elég adomány. Két napja még csak 2,6 millió forintnál tartott a gyűjtés, ám csütörtökre összegyűlt a működéshez szükséges 8,5 millió forint.

Már tegnap láttuk…de kellett a ma reggeli biztos újraszámolás, hogy ma jelentkezhessünk a hihetetlen hírrel: összejött az Igazgyöngy megvont támogatása. Meghatottan, hálásan, és még mindig háborgó igazságérzettel teszem közzé ezt a hírt” – írta L. Ritók Nóra, aki a posztban kitért arra is, hogy a kormány jövőre a teljes támogatást, vagyis a maradék 8,5 millió forintot is elveszi majd.

A 444.hu cikkéből kiderül, a  kormány intézkedése miatt nem csak az Igazgyöngy Alapítvány, de a Magyar Evangéliumi Testvérközösség és az Ámbédkar Iskola is bajba került, utóbbitól a támogatás teljes összegét elvették. A lap kitér rá, hogy mindhárom szervezet hátrányos helyzetű gyerekek tanításával foglalkozik.

Olvass még többet az Igazgyöngy Alapítványról az nlc.hu-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top