Aktuális

„Az első nap még a kapu előtt hőmérőzték a gyerekeket”

Egy háromgyerekes anyuka őszintén leírta, hogyan zajlott náluk az iskolakezdés – a koronavírus-járvány árnyékában.

A gyerekek végre mehetnek óvodába-iskolába, de a körülmények egészen mások, mint legutóbb voltak” – kezdte legfrissebb blogbejegyzését az Így írok én című blog szerzője. A háromgyerekes édesanya ezután elmondta, iskolás gyerekeinek idén nagyon sok újdonsággal kell szembesülniük.

Eddig a közösségi együttlétet, beleértve a délutáni együtt tanulást támogatták, most az ellenkezőjét. Eddig a szünetben kihajtották őket az udvarra futkározni, most alig jutnak ki. Eddig a mozgást preferálták, most még a tornaszerek használatát sem engedik nekik” – írja, majd hozzáteszi, bár egyre nehezebben igazodnak el a sokféle hír és álhír között, igyekeznek ahhoz tartani magukat, amihez eddig is: betartják az adott helyzetre előírt szabályokat és nem pánikolnak.

A bejegyzésben az édesanya kitért rá, hogy három gyermeke három különböző iskolába jár. „Háromféle intézkedési tervet közöltek velünk a nyár utolsó hétvégéjén, sőt még hétfőn késő este is.” A szerző elismeri, az iskolák vezetői és pedagógusai minden bizonyára rengeteget dolgoztak azon, hogy kitalálják, hogyan tudnak a lehető legbiztonságosabb körülmények között vigyázni a gyerekekre, de hozzáteszi azt is, a rendszernek egyelőre vannak még gyerekbetegségei.

„Tegnap a kapu előtti hőmérőzés miatt reggel 8:20-kor még kígyózott a sor a szomszédos suli előtt, az utolsó gyerek valószínűleg az első óra végére ért be.” Ezen a következő alkalommal igyekeznek majd változtatni szúrópróbaszerű hőmérőzéssel. „Az iskola dolga kitalálni az ott működő megoldásokat, nekünk szülőknek pedig „csak” az a feladatunk, hogy együttműködjünk ebben.”

Ha kíváncsi vagy, még mit tapasztalt az anyuka iskolakezdéskor és milyen élményekkel tértek haza a gyerekek, olvasd el a bejegyzés folytatását ide kattintva.

Olvass még többet az iskolakezdésről az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top