nlc.hu
Aktuális

Náray Tamás szakácskönyvet írt

A francia (pék)sütemények nyomában Náray Tamással

Neked mi jut eszedbe, ha Franciaországról van szó? Az Eiffel-torony? A Szajna-part? A híres francia borvidék? A croissant? Bizony-bizony! A látványosságok és a csodás vidékek mellett a legtöbben ismerik és nagyon szeretik a francia (pék)sütemények világát. Náray Tamás első desszertes könyvéből most a divat mellett a francia sütemények elkészítését is megismerhetjük.

Náray Tamás nevét kevés embernek kell bemutatni hazánkban. A neves divattervező nemcsak a szalonokban és a divatbemutatókon bukkan fel, hanem most már konyhákban is. Náray Tamás nemrég elárulta az nlc-n futó Krizsó Szilviával közös podcastjében (Köztünk szólva), hogy a divatszakma mellett a sütés is egy olyan hobbija, amiben igencsak profin mozog az írás mellett.

A Náray Tamás Zarah regénysorozata mellett (Zarah, Zarah öröksége, Zarah álma) fontos fejlődés- és családregénye Az utolsó reggel Párizsban című kötet, melyben a divattervező a karrierjéről és az álmairól is mesélt nemrég. Ennek „folytatásaként” érkezik az Utolsó reggeli Párizsban szakácskönyv, amiben közel ötven (pék)sütemény receptjét leshetjük el Tamástól.

A francia (pék)sütemények csodás világa

Mandulakrémes croissant, Saint-Tropez-torta, bretagne-i vajas keksz, lyoni máktorta, francia fánk – csak néhány édesség és péksütemény, amit ha Franciaországban járunk, akkor kötelező megkóstolnunk. Náray Tamás évekig élt a francia fővárosban, így bőven volt alkalma elmerülni a habos, édes és különleges desszertek világában. A francia gasztronómia híres arról, hogy süteményeit azonnal megkedveli az, aki megkóstolja és ez igaz azokra a receptekre is, amiket a szerző válogatott ki az Utolsó reggeli Párizsban kötethez.

50 desszert tavasztól őszig

Náray Tamás otthonosan mozog a divatszakmában, akárcsak a konyhában, hiszen elég csak belenéznünk a szakácskönyvébe, amiben négy évszakra bontva találjuk meg az ínycsiklandóbbnál ínycsiklandóbb süteményeket. A nyári francia almás pitétől a nagyon csokis Bourbon-torta receptje mellett megismerhetjük Náray Tamás magyar kedvenceit is, hiszen három tradicionális magyar desszert is helyet kapott a szakácskönyvben.

A csodaszép fotók és receptek mellett Náray Tamás személyes történeteket is mesél arról, hogy melyik sütemény és desszert receptje hogyan került a birtokába, vagy éppen milyen történet kapcsolódik az adott édességhez. A különböző recepteket között Náray Tamás Az utolsó reggeli Párizsban című önéletrajzi ihletésű könyvéből is olvashatunk odaillő részleteket, így közelebb kerül hozzánk a könyv szerzője, és persze Franciaország és Párizs. Néhány recept elkészítését Náray Tamás videón is bemutatja, így az olvasgatás mellett vizuális élmény is jár a könyv mellé. A videók segítik, a könyv olvasói még tökéletesebben el tudják készíteni a péksüteményeket.

Az Utolsó reggeli Párizsban egy csodás és igényes szakácskönyv, amit a személyes hangvételű megjegyzések, és regényrészletek tesznek különlegessé. Az egyszerűtől a bonyolultabb receptekig megtanulhatjuk elkészíteni a vaníliakrémes kókuszkockát, az epres-áfonyás piskótát, a piros gyümölcsös roládot mascarponés chantilly-krémmel.

Most őszintén? Ezeknek a csodás francia desszerteknek ki tud ellenállni? Mi nem igazán!

Megjelent Náray Tamás első szakácskönyve

Megjelent Náray Tamás első szakácskönyve

A könyv beszerezhető a BOOOK Kiadónál.

Olvasgass még a magyar írók szakácskönyvéről:

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top