Aktuális

„Egy sportolónkat kórházban kezelik kétoldali tüdőembóliával, a másik otthon lábadozik tüdőgyulladásából”

Koronavírusos megbetegedések miatt nem vesz részt a Magyar Kupa Döntőjében az OSC-Újbuda vízilabdacsapata.

„Az elmúlt időszak tömeges megbetegedései után – amely tíz játékost érintett – az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállaljuk a felelősséget játékosaink mérkőzéseken való részvételéért” – írja Facebook-oldalán az OSC Waterpolo.

A csapat közleményéből kiderül az is, az utóbbi időben tíz játékosuk tesztje lett pozitív- nyolcuknak tünete is volt. „A tizennégy napos karantént követően két játékos nem tudott visszatérni a csapathoz. Az egyik sportolónkat a kórházban kezelik kétoldali tüdőembóliával, a másik otthon lábadozik tüdőgyulladásából” – írják.

Ami a többi sportolót illeti, a közlemény azt írja, ők elkezdték az átmozgató edzéseket, miközben folyamatosan végzik az előírt vizsgálatokat. „Az utolsó eredményeket, a mellkas CT-t még most várjuk. Bízunk benne, hogy minden orvosi lelet kielégítő lesz és a csapat folytathatja a munkát, lassanként növelheti a terhelést, valamint rövid időn belül megkezdheti a szereplést a magyar bajnokságban.”

Olvass még többet a koronavírusról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top