Aktuális

Minden eddiginél több, 2066 új fertőzöttet találtak tegnap

Ezzel 54278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Koronavírusos betegeket ápolnak egy kórházban

Tegnapról mára 2066, vagyis minden eddiginél több magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, így 54278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati tájékoztató portál beszámolt arról is, hogy az elmúlt 24 órában elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1352 főre emelkedett, miközben 15655-en már meggyógyultak. A legfrissebb adatok szerint az aktív fertőzöttek száma 37 272 fő; 29 százalékuk budapesti.

A friss adatokból emellett kiderült az is, hogy a 2209 koronavírusos beteg közül, akik kórházi ellátást igényelnek, 200-an vannak lélegeztetőgépen. A Telex emlékeztet, ezt megelőzően szerdáról csütörtökre találtak minden eddiginél több fertőzöttet egyetlen nap alatt. Az elhunytak száma akkor is igen magas volt: 46 fő. A járvány megfékezése érdekében csütörtök este a kormány szigorított a kötelező maszkviselés szabályain

Olvass még többet a koronavírus-járvány legfrissebb fejleményeiről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top