nlc.hu
Aktuális
A halottasházban sincs hely a koronavírus miatt

Egy erdélyi városban már a halottasházban sincs hely a koronavírus miatt

Egy speciális konténerben tárolják majd a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt páciensek holttestét.
Egy erdélyi városban már a halottasházban sincs hely a koronavírus miatt

Az erdélyi Szeben megyében, illetve a megyeszékhelyen, Nagyszebenben annyira berobbant a koronavírus-járvány, hogy már a város anatómiai patológiai intézetének szűkös halottasháza is betelt. Ebben összesen 10-12 fő halottat tudnak tárolni.

A helyzetet az egyik helyi cég próbálja orvosolni, egy olyan konténerrel, amely megfelel a járványtani előírásoknak. Ebben fogják tárolni majd a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt páciensek holttestét.

A megyében az elmúlt héten vált kritikussá helyzet, voltak olyan napok is, amikor tízen vagy tizenöten hunytak el a kór szövődményeiben.

Jelenleg Szeben megye a legfertőzöttebbek közé tartozik, kedden majdnem 7 ezrelékes volt a fertőzöttségi arány, míg Nagyszebenben ennél is nagyobb, 11 ezrelékes.
Akad olyan kórház, ahol a koronavírusos betegek ápolására elkülönített helyek is beteltek: a szebeni sürgősségi kórházban mind a 177 ágy foglalt.

Járványhelyzet a nagyvilágban:

Fotó: PixaBay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top