nlc.hu
Aktuális

Ingyen internet a digitális oktatásban részt vevő diákoknak

Orbán: ingyen internetet kapnak a digitális oktatásban tanuló diákok

Harminc napig ingyenes lesz a vezetékes internet a diákoknak, akik digitális oktatásban tanulnak.
Digitális oktatás

Harminc napig ingyen kapják a vezetékes internetet azok a diákok, akik digitális oktatásban vesznek részt – ezt Orbán Viktor közölte szombat délelőtt egy Facebook-videóban.

A miniszterelnök a videóban aláírta az erről szóló kormányrendeletet, amely egészen pontosan így fogalmaz az ingyenes internetről:

„A helyzet kötött internet-hozzáférési szolgáltatás 30 napra ingyenesen vehető igénybe a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű nevelés-oktatásban és szakmai oktatásban elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben működő, középfokú iskolával fennálló jogviszonyra tekintettel.”

A miniszterelnök megjegyezte, hogy „majd lesz egy vita erről a cégekkel, de most fontos, hogy a családok ezt a segítséget megkapják”. A fiatalokat pedig arra kérte, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az intézkedés mikortól lép életbe, illetve hogyan kapják majd meg az érintettek az ingyenes netet, illetve mi lesz azokkal, akiknél jelenleg nincs internet-hozzáférés.

Koronavírus az iskolákban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top