nlc.hu
Aktuális

Kórháztűz Romániában

10 ember égett benn egy Covid-betegeket kezelő kórházban Romániában

Az elhunyt páciensek mindegyike lélegeztetőgépre kapcsolt koronavírusos betegek voltak. A tüzet valószínűleg rövidzárlat okozta.

Tűz ütött ki a kelet-romániai Karácsonkő koronavírusos betegeket ápoló megyei kórházának intenzív osztályán szombat este, amelynek következtében tíz ember életét vesztette, legalább heten válságos állapotban vannak. Az intenzív osztály két kórtermében 8-8 eleve súlyos állapotban lévő, önállóan lélegezni nem tudó koronavírus-fertőzöttet ápoltak. A sérültek között van az ügyeletes orvos is, aki égési sérüléseket szenvedett, miközben megpróbálta kimenteni a tűzből a koronavírusos betegeket.

kórháztűz

Az intenzív osztályon csaptak fel a lángok (Fotó: MTI/AP/ZIarPiatraNeamt.ro)

A hírtelevíziók értesülése szerint az automata berendezések egyike kapott lángra, a tűz pedig a dúsított oxigénes környezetben pillanatok alatt továbbterjedt.

A helyszínre érkező tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését a kórház többi részére.

kórháztűz

A koronavírusos betegeket gyógyító kórházban tíz ember vesztette életét, heten pedig életveszélyes sérülést szenvedtek (Fotó: MTI/AP/ZIarPiatraNeamt.ro)

Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

(MTI)

A legfrissebb koronavírusos hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top