nlc.hu
Aktuális

Nem kötelező a maszkviselés az értelmi fogyatékosoknak

Az értelmi fogyatékkal élőknek sem kell maszkot hordaniuk

Megint változtatott a kormány a kötelező maszkviselés szabályain, az értelmi fogyatékkal élőknek sem kell maszkot viselniük.
Szájmaszk

Módosította a kormány a koronavírus-járvány miatti intézkedéseket, mostantól az értelmi fogyatékosok számára sem kötelező a maszkviselés – derül ki a Magyar Közlönyben közzétett kormányrendeletből.

Amikor bevezették a kötelező maszkviselést, még csak a 6 éven aluli gyerekek kaptak felmentést. Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége könnyítést kért a maszkviselésre, de a múlt héten csak az autisták kaptak mentességet.

A mostani változtatás egész pontosan így szól: „az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal” élő személynek sem kötelező maszkot viselnie.

Egy másik rendeletben a kormány a határellenőrzés idejét is kitolta. Az eddigi jogszabály november 30-ig írta elő, de a módosítás értelmében február 1-jéig marad a határokon az ideiglenes ellenőrzés.

Kötelező maszkviselés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top