nlc.hu
Aktuális

Virológus a szomorú mai számokról

Kemenesi Gábor szerint a mai számok hatalmas felkiáltójelet jelentenek mindenkinek

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusa aggódik a számok miatt.
Nem tesztelték a krónikus beteget, lélegeztetőre került

Ahogy arról korábban bővebben írtunk, szombatról vasárnap majd’ hétezer új koronavírus-fertőzést regisztráltak, emellett rekordot döntött a betegségben elhunytak száma is: 24 óra leforgása alatt újabb 156 beteg halt bele a fertőzésbe.

A hvg.hu cikkében kiemelte, szombatról vasárnapra úgy találtak 6819 fertőzöttet, hogy 16311 koronavírus-tesztet végeztek el. Ez azt jelenti, hogy a tesztek 41,8 százaléka pozitív volt – erre reagált a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusa, Kemenesi Gábor.

Mint írta, utoljára, mikor a napi mintavételek száma 16 ezer körül mozgott, a pozitív tesztek aránya 15-17 százalék volt. „A mai napon ez, ugyanennyi vizsgálati mintavétel mellett átlépte a 40 százalékot! Új rekord született tehát, amely hatalmas felkiáltójelet fest mindenki számára.”

A virológus szerint nem állítható, hogy a járvány terjedése csökken. Épp ellenkezőleg, ezért mindenkit arra kér, hogy kerülje a csoportosulást, tartson távolságot, viseljen maszkot és mosson sűrűn kezet. „Tegyünk egymásért, tegyünk a kórházakért, az egészségügyi dolgozóinkért, embertársainkért, a munkahelyekért, a gazdaságért és magunkért is! Ne hagyjuk terjedni a vírust, mert mindezt egyszerre veszélyezteti.

Olvass  még többet a koronavírus-járvány második hullámáról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top