nlc.hu
Aktuális

Müller Cecília a plázázásról

Müller Cecília azt kéri, ne járkáljunk céltalanul

Az országos tisztifőorvos arra kéri a lakosságot, a járvány miatt mindenki igyekezzen tudatosan vásárolni.

Müller Cecília vasárnap a közmédiának nyilatkozva beszélt arról, meglehetősen veszélyesnek tartja a plázákban céltalanul fel-alá járkálást. (Ahogy arról tegnap itt írtunk bővebben, a koronavírus-járvány ellenére szombaton tömegek vásároltak a különböző bevásárlóközpontokban.) A tisztifőorvos úgy véli, a lődörgés a járványnak ebben a szakaszában kifejezetten veszélyes, ezért mindenkit arra buzdít, ha tehetik, vásároljanak az interneten.

Aki ezt nem tudja megoldani, Müller Cecília szerint azzal teszi magának a legjobbat, ha jó előre kitalálja, hogy mit szeretne venni és céltudatosan, a lehető legrövidebb idő alatt teszi meg mindezt.

Az új típusú koronavírushoz kapcsolódó világjárvány második hulláma egyébként az elmúlt napokban kezd kétségbeejtő méreteket ölteni hazánkban is: szombatról vasárnapra újabb 6819 embernél mutatták ki a fertőzést, amivel 211 527-re emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 156 beteg is; korábban sosem volt ennyire magas az egyetlen nap alatt elhunytak száma. A járvány áldozatainak száma ezzel összesen 4672 főre emelkedett.

Olvass még többet Müller Cecíliáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top