nlc.hu
Aktuális

Csak a csodán múlt, hogy senki sem halt meg az M7-es autópályán

Pár méteren múlhatott a tömegbaleset az M7-esen

Csak a csodán múlt, hogy a felelőtlen autósok nem okoztak tragédiát.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden figyelmeztette az autósokat, hogy óvatosabban közlekedjenek, mert az elmúlt napokban két, úgynevezett energiaelnyelő berendezést törtek össze figyelmetlen sofőrök a magyar autópályákon – írja a TelexAz energiaelnyelő berendezést az autópályán álló munkagépek hátuljára szokták felszerelni, balesetvédelmi céllal.

A közlemény szerint múlt szerdán, az M1-es Hegyeshalom felé vezető oldalán, az 55-ös kilométernél javították a védőkorlátot. Ehhez lezárták az autópálya belső sávját és bár előre jelezték, egy autós mégis nekicsapódott az energiaelnyelőnek, amely a munkaterületen dolgozókat védte. Szerencsére sérülés nem történt. 

Talán egy méteren sem múlt a tragédia az M7-esen

Ha autóba ülünk, mindig tartsuk be a sebességkorlátozást és a követési távolságot! (Fotó: Getty Images)

Szombat reggel majdnem megismétlődött a baleset, az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 83-as kilométernél. A Magyar Közút videón is rögzítette az esetet, a felvételen jól látható, hogy a belső sávban több autós is nagy sebességgel érkezik, pedig jól láthatóan villog a sáv lezárását jelző, sávváltásra figyelmeztető fényjelzés a munkagép hátulján. Emellett úgynevezett többlépcsős sebességkorlátozás volt érvényben, azaz az autósokat már korábban figyelmeztették, hogy csökkentsék a sebességüket.

A belső sávban haladó autósok láthatóan csak a legutolsó pillanatban tudnak megállni, de ha közülük bárki is egy picit figyelmetlenebb lett volna – ekkora sebességnél egy-egy másodperc alatt az autó több mint 36 métert (!) tesz meg 130 kilométeres óránkénti sebességnél – könnyen bekövetkezhetett volna a tragédia.

További cikkeink a biztonságos vezetés témakörében: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top