nlc.hu
Aktuális

Brüsszeli ügyészség: Szájer Józsefnél találtak drogot

Brüsszeli ügyészség: Szájer József táskájából került elő a kábítószer

Az illegális brüsszeli partin Szájer Józsefnél drogot találtak, erősítette meg a brüsszeli ügyészség. A fideszes politikus az állítja, nem fogyasztott kábítószert, és nem tudja, hogyan került hozzá.
Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő

A brüsszeli ügyészség kedd délután a Telex kérdésére megerősítette, hogy Szájer József táskájában találtak drogot az illegális partihoz riasztott brüsszeli rendőrök.

Az ügyészség közleményéből az is kiderül, hogy a helyszínen körülbelül 20 embert találtak a rendőrök, a résztvevők közül ketten diplomáciai mentességet élveztek.

Rajtuk kívül egy harmadik személy, az 1961-es születésű S. J. az ereszcsatornán próbált elmenekülni, amit egy járókelő vett észre. A férfi menekülés közben megsérülhetett, mert véresek voltak a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak a rendőrök. A brüsszeli ügyészség megerősítette, hogy az S. J. monogram nem más, mint Szájer József. Nála nem voltak iratok, ezért a rendőrök hazakísérték, ahol diplomata útlevelével igazolta magát.

Mint arról korábban beszámoltunk, először belga lapok írtak arról, hogy múlt pénteken egy, a közelmúltban lemondott magyar európai parlamenti képviselő is részt vett egy illegálisan megrendezett szexpartin, amelyen 25-en, főleg férfiak vettek részt a brüsszeli Le Detour nevű melegbárban. A belga rendőrség a koronavírus járvány miatt meghozott korlátozások megszegése miatt oszlatta fel az eseményt, ahol kábítószereket is találtak.

Szájer József, aki múlt vasárnap váratlanul lemondott európai parlamenti mandátumáról, kedden közleményben ismerte el, hogy részt vett az eseményen, amelyet „házibulinak” nevezett. A fideszes politikus azt állítja, kábítószert nem fogyasztott, a rendőrség által megtalált drog pedig nem az övé, és nem tudja, hogyan került hozzá.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top