nlc.hu
Aktuális

Szájer József kilépett a Fideszből

Szájer kilépett a Fideszből, Orbán is megszólalt az ügyben

A brüsszeli szexparti miatt botrányba keveredett Szájer József kilépett a Fideszből.
Szájer József ennyit bukik a lemondása miatt

Szájer József szerdán kilépett a Fideszből – írja a Magyar Nemzet. A volt EP-képviselő a Fidesz pártigazgatójának, Kubatov Gábornak küldött egymondatos levélben jelentette be lemondását.

A Magyar Nemzetnek megszólalt Orbán Viktor is az ügyben:

„Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. Harmincéves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.”

Mint arról korábban beszámoltunk, először belga lapok írtak arról, hogy múlt pénteken egy, a közelmúltban lemondott magyar európai parlamenti képviselő is részt vett egy illegálisan, a gyülekezési szabályok megszegésével megrendezett meleg szexpartin Brüsszelben.

A belga rendőrség a koronavírus járvány miatt meghozott korlátozások megszegése miatt oszlatta fel az eseményt, ahol kábítószert is találtak, Szájer József pedig az ereszcsatornán mászva menekült a rendőrök elől.

Szájer József, aki múlt vasárnap váratlanul lemondott európai parlamenti mandátumáról, kedden közleményben ismerte el, hogy részt vett az eseményen, amelyet „házibulinak” nevezett. A fideszes politikus azt állítja, kábítószert nem fogyasztott, a rendőrség által megtalált drog pedig nem az övé, és nem tudja, hogyan került hozzá.

További cikkek a Szájer-botrányról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top