nlc.hu
Aktuális

Holnaptól jöhet az ónos eső, és melegben érkezhet a Mikulás

Ónos eső miatt adtak ki mára riasztást, Mikuláskor 15 fok is lehet

A délkeleti országrészben aznap 14-15 fok is lehet, de máshol sem lesz hidegebb 8-13 foknál.
táj

Azokat, akik örültek annak, hogy megérkezett a télies december, el kell hogy szomorítsuk, mert havas tájat az elkövetkező napokban nem nagyon fogunk látni. 

Holnaptól déliesre forduló áramlással egyre enyhébb légtömegek érkeznek a mediterrán térségből, csütörtökre virradóan a nyugati részeket egy mediterrán ciklon csapadékzónája éri el. Így a Dunántúlon nagy területen várható ónos eső, illetve fagyott eső, hó inkább csak a határközeli területeken hullhat.

Ónos eső veszélye miatt több nyugati megyére első- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat. Vas és Zala megyére másodfokú, míg Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Csütörtökön megkezdődik az enyhülés, napközben délkeleten már 8-9 fokig melegedhet a levegő. Csapadék főként a középső és nyugati megyékben várható, nyugaton továbbra is számítani kell ónos esőre, fagyott esőre.

Pénteken sem lesz hidegebb, a nap első felében a nyugati és középső tájakon még előfordulhat kisebb eső, néhol ónos eső, napközben dél felől azonban szakadozni fog a felhőzet.

A szombat száraz idővel, több-kevesebb napsütéssel telik majd. Élénk, erős déli-délkeleti széllel érkezik az enyhe levegő: pénteken 5-13, szombaton már 7-15 fok várható, a legmelegebb délkeleten lesz. Hétvégére nagyrészt megszűnnek az éjszakai fagyok.

Az előrejelzések szerint Mikuláskor is marad a decemberi tavasz, délkeleten a 14-15 fokot is elérhetjük, de máshol sem lesz hidegebb 8-13 foknál. A keleti-délkeleti szél sokfelé élénk, erős lesz. Este, éjjel délnyugat felől eső érkezhet.

A jövő héten ugyan néhány fokkal visszaeshet a hőmérséklet, de továbbra is marad az évszakhoz képest enyhe idő. Ropogós, havas, igazi télre egy darabig nem számíthatunk. – írja az Időkép.

Tájak, ahol valódi tél van:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top