nlc.hu
Aktuális

Soron kívül is ad covid vakcinát egy romániai kórház

Ha a nap végén marad vakcina, soron kívül bárki beoltathatja magát egy romániai kórházban

Nem szeretnék, hogy akár egyetlen koronavírus elleni vakcina is kárba vesszen, ezért döntött a romániai kórházigazgató a szokatlan megoldás mellett.

A Dâmbovița megyei Găești városi kórházában bárki megkaphatja a koronavírus elleni vakcinát, méghozzá soron kívül. Laurențiu Belușică kórházmenedzser a Facebook-oldalán hirdette meg, hogy a kórházukban a vakcina bárki számára elérhető, aki önként jelentkezik, feltéve, ha a nap végére marad náluk felesleg – írja a maszol.ro.

A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Gaesti. Administram vaccinul anticovid persoanelor care se incadreaza in definitia de faza 1.

Közzétette: Laurentiu Belusica – 2021. január 4., hétfő

Az eset meglehetősen szokatlannak számított, Romániában sokan felkapták rá a fejüket, és az intézményvezető egy tévécsatorna riportjában végül elmagyarázta, miért döntött a különös akció mellett. A Pfizer-BioNTech vakcinából ugyanis egy ampulla öt adag vakcinát tartalmaz, és ha az ampullát megnyitják, azt a nap végéig mindenképp fel kell használni, különben a tartalma megromlik. Egy adag 12 euróba kerül, és sajnálná, ha akármennyit is közülük ki kellene dobniuk. Jelenleg Romániában – a magyar oltási tervhez hasonlóan – hivatalosan csak az egészségügyi dolgozók és a szociális intézmények dolgozói juthatnak hozzá hivatalos úton a koronavírus elleni vakcinához.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top